Arhivi Kategorije: Obvestila

Način ‘Karate Do’ niso le treningi in tekme. Člani Karate kluba Grosuplje smo družabni in se radi družimo. Aktivni smo tudi izven kluba.
Dogajanje v klubu, prihajajoči in zaključeni dogodki.

Pričetek jesenskega semestra treningov v ponedeljek 4. 9. 2023

Popolnoma osredotočeni celovitemu pristopu na karate poti smo odlično opravili in  zaključili 23. Poletno karate šolo v Savudriji. Počitnice se bližajo h koncu in pričenjamo s težko pričakovanimi rednimi treningi za vse člane.

Jesenski semester treningov začnemo po ustaljenem urniku:
– Grosuplje v ponedeljek 4. 9. 2023
– Šmarje-Sap v ponedeljek 11. 9. 2023
– Ljubljana Rakovnik v torek 19. 9. 2023
– Škofljica – termin še ni znan
Za ostale lokacije datum pričetka treningov sporočimo naknadno.

Se vidimo.

23. Poletna karate šola Savudrija 2023

Med letošnjo poletno karate šolo nam je naš sensei Shihan Esad Bogaljević, 7. DAN, že med prvimi minutami uvodnega treninga nakazal, da bo letošnja tema celovit pristop. Po predlani poudarjeni fleksibilnosti in lanski osredotočenost, smo leto prestopili še en pomemben mejnik principov in metodologije ‘Velike reke’ (Kasho Dai). Poleg že uveljavljenih tehnik, povezav ter kombinacij in principov, ki smo jih vztrajno ponavljali z različnimi zahtevami spremljanja zunanjih ‘dražljajev’, smo tokrat vse skupaj združili v fleksibilno novo zaporedje (kato) s širokim sporočilom in globoko simboliko. Predvideni napadi so se drug za drugim vrstili iz hrbtne strani. Zato je bila osredotočenost na signale iz okolja ključna, in uspešnost odziva odvisna od pravilno izvedenih prefinjenih obrambnih tehnik.

V sedmih dneh intenzivnega karateja pod savudrijskim soncem smo osvojili nekaj novih principov in do dobra izostrili čute. Preznojeni v umazanih kimonah in bolečih udov smo vztrajali v celovitosti odzivanja.

Vsak napor dolgotrajnega osredotočanja in odzivanja na okoliške dražljaje ter prijetno druženje s prijatelji v prostem času so letošnjo karate šolo ponovno naredili za izjemno doživetje. Zato vsi že komaj čakamo nadaljevanje!

Letos smo dobili pet novih mojstrov.

 • Mira Savić, Alja  Škrbin, Zala Potočnik, Martina Kušar in Enej Hočevar so opravil izpit za 1. dan.

Čestitke vsem!

Imeli smo se čudovito.

Ne zamudite 24. Poletne karate šole 2024. video

Pričetek jesenskega semestra treningov v ponedeljek 5. 9. 2022

Z veliko ‘fokusa’ smo zelo uspešno opravili in  zaključili 22. Poletno karate šolo v Savudriji. Počitnice so se končale in pričnemo s težko pričakovanimi rednimi treningi za vse člane.

Jesenski semester treningov začnemo po ustaljenem urniku:
– Grosuplje in Šmarje-Sap v ponedeljek 5. 9. 2022
– Ljubljana, Rakovnik v torek 4. 10. 2022

Za ostale lokacije čas začetka treningov sporočimo naknadno.

Za obiskovanje treningov za vse člane veljajo PCT pogoji, kot jih predpiše vlada.

Se vidimo.

22. Poletna karate šola Savudrija 2022

Naš sensei Shihan Esad Bogaljević, 7. DAN, nam je že predlani med jubilejno 20. Poletno karate šolo Savudrija 2020 ter lani med 21. Poletno karate šolo Savudrija 2021,  z uporabo prefinjeno odmerjenih ‘sredstev’, ‘metod’ in ‘količin’ predstavil principe in metodologijo ‘Velike reke’ (Kasho Dai). Po lani poudarjeni fleksibilnosti, se je življenjskim načelom in naukom našega senseia letos pridružila osredotočenost. Od prve minute uvodnega treninga smo začutili, da bo letos šlo ‘zares’. Novih tehnik, povezav ter kombinacij in principov tokrat ni bilo toliko, koliko je bil poudarek na vztrajanju v koncentraciji in na osredotočenosti iskanja in razumevanja rešitev izbranih napadov z uporabo zaporedij novih kat. Razmisleku o vprašanju ali napad prihaja z desno ali z levo roko ali nogo ni bilo namenjeno niti delček sekunde časa. Rešitev se je našla zgolj v osredotočenem umu in pripravljenem telesu. Vse ostalo je ostalo v prebliskih.

Sedem dni intenzivnega karateja pod savudrijskim soncem je bilo zaznamovanih z umskimi in mišičnimi ‘zatemnitvami’, ko se srce, intelekt in telo trudijo ostati osredotočeni ter najti pravočasno rešitev. Znoj, modrice in boleče mišice so nas samo še spodbujali, da smo v popolnoma umazanih kimonah iskali načine kako ostati ‘v fokusu’.

Vsak napor dolgotrajnega osredotočanja in iskanja rešitev v samoobrambnih situacijah ter prijetno druženje s prijatelji v prostem času so letošnjo karate šolo e enkrat znova naredili za izjemno doživetje. Zato vsi že komaj čakamo nadaljevanje!

Letos smo dobili enega novega mojstra.

 • Sašo Potočnik je opravil izpit za 1. dan.

Čestitke vsem!

Imeli smo se čudovito.
Savudrija 2022

Ne zamudite 23. Poletne karate šole 2023. video

Pričetek jesenskega semestra treningov v sredo 1. 9. 2021

Po uspešno opraviljeni in z veliko novega znanja zaključeni 21. Poletni karate šoli v Savudriji ter dodatnih treningih za vse zainteresirane člane kluba v avgustu, in ko so se počitnice končale, pričnemo s težko pričakovanimi rednimi treningi za vse člane.

Jesenski semester treningov  začnemo po ustaljenem urniku:
– Grosuplje in Šmarje-Sap v sredo 1. 9. 2021
– Ljubljana, Rakovnik v četrtek 2. 9. 2021

Za ostale lokacije čas začetka treningov sporočimo naknadno.

Za obiskovanje treningov za vse člane, starejše od 15 let, velja PCT pogoj.
Potrdila imejte vedno pri sebi za primer morebitnega vpogleda.

Se vidimo.

21. Poletna karate šola Savudrija 2021

Potem, ko nam je lani naš sensei Shihan Esad Bogaljević, 7. DAN, med jubilejno 20. Poletno karate šolo Savudrija 2020 z uporabo prefinjeno odmerjenih ‘sredstev’, ‘metod’ in ‘količin’ predstavil principe in metodologijo ‘Velike reke’ (Kasho Dai), smo letos fleksibilnost, življenjska načela in nauke našega senseia začutili že od prve minute uvodnega treninga. Novih tehnik, povezav in kombinacij, predvsem pa principov, ki so vse to vezali v celostno zaporednje novih kat, ki jih je bilo potrebno podrobno predelati in potrenirati, je bilo ogromno. Ritma, tempa in moči nismo popuščali do zadnje minute izpitnega treninga, ko so se nam izrazi ‘Omote’, ‘Ura’ in ‘Honto’ dodobra ‘zažrli’ globoko v um in mišice.

Sedem dni intenzivnega karateja pod savudrijskim soncem, zaznamovanih z umskimi in mišičnimi ‘zatemnitvami’, ko se srce, intelekt in telo trudijo ponoviti in ‘začutiti’ princip kot ga vidijo oči, ko ga sensej demonstrira. Znoj, modrice in boleče mišice so nas samo še spodbujali, da smo se v popolnoma umazanih kimonah z novostmi še bolj spoprijeli.

Vsaka usvojitev novega principa skritega v izbranih tehnikah in povezavah ter prijetno druženje s prijatelji v prostem času so letošnjo karate šolo naredili za izjemno doživetje. Zato vsi že komaj čakamo nadaljevanje!

Letos smo dobili pet novih mladih mojstrov in mojstric.

 • Maša Valentina Krašek, Hana Hočevar, Katarina Perman, Tomaž Boh in Tim Žalac so opravili izpit za 1. dan.

Čestitke vsem!

Imeli smo se čudovito. 

Ne zamudite 22. Poletne karate šole 2022. video

POZOR! Odpoved vseh treningov do preklica – jesen 2020

Obveščamo vas, da zaradi ukrepov za zajezitev COVID-19 spodnje omejitve veljajo do preklica !!


12. 10. 2020
Iz Zvese športnih organizacij Grosuplje smo prejeli naslednje obvestilo o zaustavitvi športne vadbe !!


Pozdravljeni,

v skladu z izredno slabo epidemiološko sliko glede okuženosti s korana virusom SARS-CoV-2 se je vodstvo Občine Grosuplje odločilo, da se v Občini Grosuplje začasno (do preklica) zaustavijo vse športne vadbe v programih ne-tekmovalnega športa.

Med te spadajo:

– športne interesne dejavnosti v osnovni šoli,

– športni programi otrok in mladine, ki niso del tekmovalnih sistemov nacionalnih panožnih športnih zvez,

– celoletni športni programi športne rekreacije,

– športno rekreativna tekmovanja odraslih in

– celoletni programi za starejše.

Vadba in tekmovanja se lahko nemoteno nadaljujejo le v programih tekmovalnega športa, torej le za registrirane športnike. V našem primeru to pomeni za vse športnike, ki sodelujejo v:

– programih od I. do V. stopnje tekmovalnega športa,

– programih kakovostnega športa,

– pripravljalnih športnih programih in

– obšolskih športnih programih za otroke in mladino (registrirani tekmovalci izvajalcev športnih programov, ki ne izpolnjujejo pogojev za vključitev v program tekmovalnega športa).

Hvala lepa za razumevanje in lep dan želim.

Franc Vidmar
Zveza športnih organizacij Grosuplje

Izvajanje e-treningov karateja. Vabljeni.

Dragi moji karateisti.
Dragi člani Shotokan karate kluba Grosuplje in Škofljica ter podenot.

Zaradi zaostritve ukrepov vlade za zajezitev širjenja COVID-19 smo iz Zveze športnih organizacij Grosuplje dne 12. 10. 2020 prejeli obvestilo o omejitvah in zaustavitvi izvajanja športne vadbe.

Kot smo se organizirali že v spomladanskem valu epidemije COVID-19, nam sodobni mediji na srečo omogočajo virtualno druženje.

Zato bomo ponovno začeli z izvajanjem rednih vodenih treningov preko orodij za spletne klepete.

Vse kar potrebujete je nekaj prostora v stanovanju ali zunaj, internetno povezavo ter računalnik, tablico ali telefon z zvočnikom, mikrofonom in kamero. Na ta način me vidite in slišite navodila, jaz pa lahko nadziram vaše delo in vas popravljam.

Vsi, ki ste zainteresirani, da se nam pridružite na vodenih e-treningih, prosim Bojanu Čekrliču pošljite svoj naslov e-pošte na katerega boste prejeli povezavo za prijavo v našo ‘spletno telovadnico’.

TERMINI e-TRENINGOV
– Nižji pasovi in začetniki: PON in SRE, 18:00 h – 18:45 h
– Višji pasovi in mojstri: PON in SRE, 18:45 h – 20:00 h

KAKO SE PRIDRUŽIŠ?
Kratka navodila za udeležence e-treningov >>
Vabljeni.

Vaš sensei Esad.

20. Poletna karate šola Savudrija 2020

Jubilejna 20. Poletna karate šola Savudrija 2020 je bil dogodek, ki nam bo vsem ostal v spominu po “Sredstvih”, “Metodah” in “Količinah”. Principi metodologije ‘Velike reke’ (Kasho Dai), ki izžarevajo fleksibilnost ter življenjska načela in nauke našega senseia Esada Bogaljevića, so se nam vsem vtisnili globoko v zavest, ko je ‘Omote’, ‘Ura’ in ‘Honto’ način življenja demonstriral na previsni gugalnici.

Teden dni karateja pod savudrijskim soncem, gnanim z znojem, modricami in bolečimi mišicami, najboljše opiše spodnji prispevek mojstra Zdravka Mariča in odgovor senseia Esada Bogaljevića.

Tudi tokrat smo dobili nove mojstre.

 • Igor Ambrožič in Luka Zlatolas Čekrlić sta opravila izpit za 1. dan.

Čestitke obema!

Imeli smo se izjemno.

Ne zamudite 21. Poletne karate šole 2021. video


SMEROKAZ BISTRE REKE

Nad Savudrijo se je 3.7.2020 začelo ustvarjati električno polje. Elektrostatični kondenz je prešel v dežno ploho in mir, ki je dišal po pričakovanju nečesa veličastnega, je obkrožil sleherno sivo celico tamkajšnjega življa. Trajal je vse do prvega treninga, s katerim je počasi a prepričljivo vznikalo dramilo, sporočilo in pojasnilo; skratka odgovor na vprašanje: kako je to mogoče, da se od 3.7.2020 naprej po severu Istre prenaša neka stvar hitreje kot virus Covid-19. In katera je ta stvar? Že na začetku je jasno, da je to nekaj prijetnega, nekaj izjemnega. Da, res je, gre za izjemne stvari, kot so izkazovanje spoštovanja do sebe in sočloveka, spoštovanje do sadov svojega dela in dela drugih; na ravni odnosov za preplet prijateljstva, skupinske požrtvovalnosti, vzajemnega razdajanja ter dvigovanje zaupanja. Le kaj je to, kar sproža prenos tako pozitivnega energijskega toka srčne topline s človeka na človeka tudi na več kot dva metra razdalje? Tako moč ima lahko samo odvijanje nekega dogodka z neusahljivo tradicijo. »A je morda vstal od mrtvih kolega Nikica Kalogjera?« so se spraševali savudrijski staroselci… »Je morda padel na Crveni rt madžarski satelit, ki je nosil programe za miksanje ljubezenskih pesmi, predvajanih na Radio Ferenzvaroš?« so ugibali madžarski turisti… »Ali pa so morda nad procesijo vernikov ob dnevu svetega Mateja, zavetnika piranskega zaliva, s pomočjo dronov raztresli cvetove temno rdečih vrtnic?« so bili začudeni hrvaški policisti… »Nič od tega,« so, vedoč za pravi odgovor, z mirnim, a odločnim glasom, odgovorili grosupeljski karateisti, člani Shotokan karate kluba Grosuplje. »Dragi Savudrijci, v vaš kraj je prispel duh karateja in nič čudnega, da je prišlo do lokalne epidemije agensa, imenovanega Dobro. To, kar občutimo, občutite, kot Dobro, je nekaj neoprijemljivega. Ne gre za zadetek na lotu, niti za odličen laboratorijski izvid, ne gre za pridobitev dobre službe in niti ne za izognitev nekemu nesrečnemu dogodku. Gre preprosto za odkritje, ki se vam poraja ob naši demonstraciji: da lahko trdo življenjsko delo, izvajano z ljubeznijo in srcem, ob doslednem upoštevanju navodil in vztrajanjem, obrodi zanesljivo in resnično sadove neprecenljive vrednosti.«

Prvi dan

Prvi, ki so vstali, so prehiteli tudi sonce. Prvi dan še čiste kimone, še cele superge, svežina obraza in močna pest. Korakanje do prizorišča prvega jutranjega treninga. Bela oblačila so odbijala žarke pogledov, ki smo jih bili deležni. Ni nam prišel do živega niti hrup motorjev avtomobilov ter čolnov. Vsi občutki so se zlivali v spekter dih jemajoče svetlobe, tla so postajala pozlačena od naših sledi. Pot, po kateri smo hodili na vadbeno prizorišče, nam je kot polnilec za naprave vnašala energijo in moč. Besede v premikajočem se druženju so izžarevale optimizem in ponos, da bomo vsi, prav vsi v naslednjih dveh urah naredili nekaj koristnega zase, za svoje prijatelje in za svet, ki mu pripadamo. In ob prihodu se zvok besed počasi zaduši v valovanju morja, kot pristajajoča ladja prihaja v ospredje glas senseia: odločen, udaren, razumljiv in opogumljajoč. “Prosim vas, obnašajte se odgovorno, ne zlorabite mojega zaupanja v vas… je značilnost pristopa našega senseia, kadar gre za preprečevanje dejanj, ki bi lahko ogrozila delovanje našega kluba. “Spoštujem vas, imam vas rad in zaupam vam” pa so besede, ki ohranjajo in utrjujejo našo povezanost. Ko smo osmislili našo številčnost, nastopi čas za fizično aktivnost. Element za elementom, nakazane slike in zaporedni liki nove kate, vse to so sestavine, ki zagotavljajo odličen obrok življenjskega sladokusja. Tovrsten pristop je recept za zdravje in dobro počutje, tako telesno kot mentalno. Upal bi si trditi še več: spodbuja tudi intelekt, povzdiguje nam vsem življenjsko inteligenco. Karate kot karate, karate kot veščina, karate kot šport, karate kot umetnost, karate kot življenjska okoliščina, karate kot življenje in karate kot nekaj nadživljenjskega. Vse to spoznavamo na naših treningih; nekatere od teh prvin hitro, zadnje bolj počasi, a pot do vseh spoznanj je na tak način zanesljiva in varna. Veliko varnejša od grenkih izkušenj življenjskih dogodkov. Danes smo ponovno vsi skupaj stopili na brv in smo v navezi; na levi in desni je prepad. Ni drugega izhoda kot iti naprej, podpirati, čuvati, spodbujati in umirjati drug drugega, da pridemo čez. Na brvi ni ne mamice ne očija, ni žene ne moža. Smo samo člani naveze, ki mora preživeti. Tam smo drug za drugega, kot telo stonoge, ki stopica po ozki veji. Na koncu te prve etape smo vsi neskončno zadovoljni. V nas se znova utrdi prepričanje: da je premagovanje strahu poseben čar in dar življenja in ko pridemo čez prvi trening, imamo občutek, da nismo prehodili brvi, ampak smo se prebili skozi tunel in prišli do svetlobe za njegovim koncem.

Vmes

Naslednje dni smo bili zjutraj podobni medvedom, ki se prebujajo iz zimskega spanja in tavajo po gozdu, da bi našli hrano. Med hojo proti prizorišču za trening se je slišalo samo drgnjenje delov kimona in drsajoči koraki, ker smo že nekoliko težje dvigali noge. Sonce vsakič kaže svojo moč in se nam simbolično maščuje za to, ker smo ga ob vstajanju prehiteli. Pa vendar smo zmožni premagati bolečino, zategnjenost in posledično psihofizično šibkost. Da, šibkost; težko sprejemljivo, težko prenosljivo in težko izpovedljivo, pa vendar spodbujajočo, kajti že dvajsetič zapored se bomo prepričali, v največji meri šele doma, da se vsak gib, vsak element, tehnika, kata in borba, ne samo povrne, ampak tudi obrestuje. V obliki izboljšanja karateja, zdravja, osebnostne rasti, odnosa do soljudi, narave in Boga. Smo kot metuljeve ličinke, ki z gibanjem in brcanjem v lupini utrujenosti dozorimo do te mere, da ujetost tega ovoja predremo, se osvobodimo, zrastemo, se izboljšamo, dobimo čudovito podobo, v kateri se kažemo drugim bitjem, se kot svobodno leteči metulji zlivamo s čudovito naravo in z izpolnjevanjem poslanstva življenja zbližujemo z Bogom. Ogrevanja so, kot bi mazali kolesja stare ure, ki bi sicer že propadla, če ne bi bila izdelana iz kvalitetnega materiala. In tako »stara ura« oziroma naš karatejski ustroj že po 10 minutah postaja podoben petdesetglavemu zmaju, ki iz vseh 50 grl hkrati z močnim kjajem preseka sicer tiho in mirno šumenje hrvaškega morja. Ob popolnoma usklajenem udarcu z nogo ob tla se v tleh sproži nevidni cunami, katerega sila se v trenutku razširi po površini cele Savudrije. Učinek cunamija na koreninski sistem sproži reakcijo, da se še bolj naježijo iglice borovja v apartmajskem naselju, stari storži popadajo na tla in oddajo svoj bioprostor zametkom novih. Galebji spev zadoni kot odmev na naše glasove, pozornost v okolici se dviga do take mere, da se zravnajo, obrnejo proti nam in nas občudujejo tudi sence. Sence ljudi, hiš, dreves in avtomobilov. Naši treningi so pravzaprav demonstracija življenja. Prihod in odhod, borba in mir, grobost in nežnost, apatija in čustvenost, visoka samopodoba in skromnost, padanje in vstajanje. Po vsakem dežju posije sonce in brez dežja se topline sonca ne bi zavedali, ampak vzeli kot nekaj samo po sebi umevnega. Zato mora biti tudi nasprotje lepega del našega življenja. Kot ostrina globokega trna; ko ga izvlečemo, občutimo olajšanje in kmalu pozabimo na trnovo bolečino, strah in negotovost. In ko govorimo o trnovi poti življenja, jo lahko primerjamo z nešteto takimi občutki. Pomislimo, kakšno je potem olajšanje, če se nam življenje preusmeri iz trnove poti na pot, tlakovano z dobrim počutjem, pogumom, sigurnostjo vase in svoje sposobnosti.

Zadnji dan

Slekli smo prisilni jopič odvisnosti od sodobnih razvad ter železno srajco slabih navad. Ne samo karatejskih, tudi siceršnjih. Ta teden smo oblekli mehko srajco dobrih navad, stkali in si nadeli najlepši jopič. Jopič, ki ni prisilni, ampak zaščitni. Imenujemo ga prijateljstvo. Imeti prijatelje je eden najpomembnejših pogojev za notranji mir vsakega posameznika. Predstavljena lepota Dobrega s strani senseia je prepričala vse; ne samo nas, karateistov, ampak tudi tiste, ki so nas spremljali, naključne mimoidoče, osebje Zatišja d.o.o., hišne ljubljenčke in če verjamete ali ne, tudi tiste, ki so nam do zadnjega dne želeli slabo in tiste, ki so nas tekom let našega obstoja zapustili. V srcih smo se ob Esadovih besedah spomnili na našega vzornika in vsestranskega učitelja prof. dr. Vladimirja Jorge, ki je v teh dneh praznoval 81. rojstni dan. Vsi mu želimo samo najboljše in to še mnogo, mnogo let.
Rojeva se nov zagon, pred dnevi še razglašena kolona nepopustljivih karate borcev dobiva podobo mogočne vojske. Volja do življenjskega ustvarjanja v nas daje občutke, kot da poglabljamo rečne kanale, ki smo jih izbrazdali s svojimi dosedanjimi deli. Tokovi novih znanj utrjujejo njihovo dno in po kanalih se pretaka čedalje bolj bistra voda. Zlivanje teh pritokov tvori reko, imenovano Shotokan karate klub Grosuplje. Z njenim neprestanim očiščevanjem se riše podoba novih mojstrov; mojstrov, ki že leta in leta našemu klubu predstavljajo največjo dragocenost.
Verjetno Nikica Kalogjera res ni vstal od mrtvih, verjetno res ni padel noben satelit in niti niso droni metali cvetja; morda pa je Nikica ob pogledu iz nebes na našo kato Kasho dai nidan ustvaril novo skladbo, ali pa je morda madžarski satelit ob našem randoriju na radio Ferencvaroš lansiral naročilo za najlepšo pesem ta hip, morda so udeleženci procesije ob korakanju mimo prizorišča naših treningov zapeli Ave Mario… kdo ve, kaj od tega se je zgodilo. A ne glede na to, dejstvo je, da električno polje, ki smo ga ustvarili s svojo 20. Poletno karate šolo v Zatišju, ostaja in čaka, da se julija 2021 vrnemo in napišemo novo čudovito zgodbo.

Zdravko Marič, 4. DAN


Moje življenje, moja življenjska pot, steza polna blata, trnja in ovir je porodila najlepšo
vrtnico na katero sem zelo ponosen. Sedaj, ko moji učenci,  moji prijatelji, moji mojstri na takšen način in s takšnimi besedami opisujejo svojo stezo in nauke prejete od mene, moja vrtnica – pri vsej svoji lepoti – pridobiva še nepopisno opojen vonj.
Kar je najbolj pomembno je, da to ni konec. To je šele začetek!
Trdno sem prepričan, da bo moja vrtnica dala šipek v katerem bo mnoštvo semenk iz katerih bodo vzklile nove, lepše in še bolj dišeče vrtnice.
Moja sreča je velikanska. V meni se rojeva neizmerljiva želja, da v tem vrtu še dolgo uživam.

Shihan Esad Bogaljević, prof., 7. DAN, kyoshi


Navodila za udeležbo e-treninga

Pozdravljen.

Na elektronsko pošto ali Viber si prejel povezavo do e-treninga.

Za udeležbo v naši ‘virtualni telovadnici’ in za čim učinkovitejšo komunikacijo med treniranjem, sledi naslednjim navodilom.

Tehnika:

 • Uporablja se Google Meet.
 • Za uporabo na računalniku ni potrebno nič dodatno nameščati. Platforma deluje v brskalnikih Chrome in Firefox.
 • Za uporabo na Android napravah je na voljo aplikacija v Trgovini Play.
 • Za Apple naprave je aplikacija v Trgovini App.

Da bo trening čim bolj nemoten, upoštevaj naslednje:

 • V ‘virtualno telovadnico’ se prijavi nekaj minut pred začetkom treninga, da preveriš tehniko (video, zvok).
 • Ob vstopu izključi mikrofon (daj se na nemo/mute)!
  V brskalniku to lahko narediš s kombinacijo tipk CTRL+D ali s klikom na gumb mikrofona.
 • Predlaga se, da pripneš kamero senseia, ko vodi trening, tako da ga boš ves čas imel v fokusu.
  Izberi njegovo sliko in klikni na ikono žebljiček.
Takole je videti nepripeta slika.
Tako je videti pripeta slika.
To pomeni, da bo ta video ves čas v fokusu.