23. Poletna karate šola Savudrija 2023

Med letošnjo poletno karate šolo nam je naš sensei Shihan Esad Bogaljević, 7. DAN, že med prvimi minutami uvodnega treninga nakazal, da bo letošnja tema celovit pristop. Po predlani poudarjeni fleksibilnosti in lanski osredotočenost, smo leto prestopili še en pomemben mejnik principov in metodologije ‘Velike reke’ (Kasho Dai). Poleg že uveljavljenih tehnik, povezav ter kombinacij in principov, ki smo jih vztrajno ponavljali z različnimi zahtevami spremljanja zunanjih ‘dražljajev’, smo tokrat vse skupaj združili v fleksibilno novo zaporedje (kato) s širokim sporočilom in globoko simboliko. Predvideni napadi so se drug za drugim vrstili iz hrbtne strani. Zato je bila osredotočenost na signale iz okolja ključna, in uspešnost odziva odvisna od pravilno izvedenih prefinjenih obrambnih tehnik.

V sedmih dneh intenzivnega karateja pod savudrijskim soncem smo osvojili nekaj novih principov in do dobra izostrili čute. Preznojeni v umazanih kimonah in bolečih udov smo vztrajali v celovitosti odzivanja.

Vsak napor dolgotrajnega osredotočanja in odzivanja na okoliške dražljaje ter prijetno druženje s prijatelji v prostem času so letošnjo karate šolo ponovno naredili za izjemno doživetje. Zato vsi že komaj čakamo nadaljevanje!

Letos smo dobili pet novih mojstrov.

  • Mira Savić, Alja  Škrbin, Zala Potočnik, Martina Kušar in Enej Hočevar so opravil izpit za 1. dan.

Čestitke vsem!

Imeli smo se čudovito.

Ne zamudite 24. Poletne karate šole 2024. video