Pogled. Stav. Prepričanje. Spretnost. – Trening s prof.dr. Vladimirjem Jorgo, 9. dan

Koncept Shotokan karateja

Ichi Gan.                   – Pogled.
Ni Soku.                    – Stav.
San Tan.                   – Prepričanje.
Shi Riki/Ryoku.     – Spretnost./Tehnika.
Shikai    – Štiri slabosti
  Kyo.      – Presenečenje.
  Ku.         – Strah.
Gi.          – Dvom.
  Waku.   – Zmedenost.

V sredo, 10. oktobra, nas je na treningu s svojo prisotnostjo počastil veliki mojster in sensei prof. dr. Vladimir Jorga, 9. dan. Izjemnega treninga se je udeležilo veliko število članov vseh starostnih skupin, zbralo pa se je tudi nekaj gledalcev, ki dogodka niso želeli zamuditi. Prof. Jorga je za nas pripravil izvrsten trening karate tehnik s katerimi nam je  demonstriral koncepte in principe, ki jih v karateju zagovarja, ter jih podkrepil z modernimi športno-medicinskimi dognanji o anatomiji in fiziologiji človeškega telesa.

Po enkratnem treningu je k demonstraciji kate in bunkaj izvedbe pozval našega trenerja Admirja Bogaljevića ter mu za večletni trud podelil več kot zaslužen rang Yon-dan oz. 4. dan.

Našega renshija, učitelja in trenerja Esada Bogaljevića je pohvalil za izvrstno delo v klubu, tankočutnost pri razumevanju in razvoju karateja, ter za implementacijo najmodernejših pristopov in konceptov pri izvajanju karate tehnik. Za dosedanje delo in vložen trud mu je podelil rang Shichi-dan oz. 7. dan.

Vsi člani Shotokan karate kluba Grosuplje in Škofljica obema iskreno čestitamo in se zahvaljujemo za njun trud in delo v klubu.

 Trening s prof.dr. Vladimirjem Jorgo, 9. dan >>