Shotokan karate klub Grosuplje in Škofljica

trening_PinetaShotokan karate klub Grosuplje in Škofljica je bil ustanovljen v želji približati to plemenito borilno veščino čim večji množici ženskih in moških vaditeljev vseh starosti. Trenutno je v klubu okoli 120 vadečih, od tega približno 70 otrok.

Glavni trener je Esad Bogaljevič, mojster karateja 7. dan, po izobrazbi pedagog-učitelj in bivši selektor slovenske kata-reprezentance. Tudi nekateri ostali trenerji so se usposabljali na Fakulteti za šport v Ljubljani, kar je pogoj za varno in kvalitetno športno vadbo. Moderen pristop k vadbi karateja vadečega hitro popelje po poti pravilnega dihanja, koordiniranega gibanja in lažjega premagovanja fizičnih naporov.

Poleg rednih treningov in vsakoletnih klubskih pokalnih tekmovanj, klub organizira in se udeležuje različnih seminarjev, prav tako pa sodeluje tudi s tujimi vrhunskimi trenerji. Člani kluba navdušujejo z demonstracijami na različnih prireditvah v in izven domačih občin. Aktivnosti kluba so usmerjene k popularizaciji karateja in pri njegovi promociji za uvrstitev na olimpijske igre.

Shotokan karate klub ima slabih 20 registriranih tekmovalcev, tudi reprezentantov, ki se udeležujejo tekmovanj pod okriljem Karate zveze Slovenije ter drugih klubskih in mednarodnih tekmovanj. V slabih dvajsetihletih delovanja kluba so naši člani osvojili okoli 1.500 medalj na domačih in mednarodnih tekmah ter več naslovov državnih prvakov v različnih kategorijah.

Shotokan karate klub Grosuplje … SMO MI !!   foto