Vsi prispevki, ki jih je objavil/a sensei

Pričetek jesenskega semestra treningov v ponedeljek 4. 9. 2023

Popolnoma osredotočeni celovitemu pristopu na karate poti smo odlično opravili in  zaključili 23. Poletno karate šolo v Savudriji. Počitnice se bližajo h koncu in pričenjamo s težko pričakovanimi rednimi treningi za vse člane.

Jesenski semester treningov začnemo po ustaljenem urniku:
– Grosuplje v ponedeljek 4. 9. 2023
– Šmarje-Sap v ponedeljek 11. 9. 2023
– Ljubljana Rakovnik v torek 19. 9. 2023
– Škofljica – termin še ni znan
Za ostale lokacije datum pričetka treningov sporočimo naknadno.

Se vidimo.

23. Poletna karate šola Savudrija 2023

Med letošnjo poletno karate šolo nam je naš sensei Shihan Esad Bogaljević, 7. DAN, že med prvimi minutami uvodnega treninga nakazal, da bo letošnja tema celovit pristop. Po predlani poudarjeni fleksibilnosti in lanski osredotočenost, smo leto prestopili še en pomemben mejnik principov in metodologije ‘Velike reke’ (Kasho Dai). Poleg že uveljavljenih tehnik, povezav ter kombinacij in principov, ki smo jih vztrajno ponavljali z različnimi zahtevami spremljanja zunanjih ‘dražljajev’, smo tokrat vse skupaj združili v fleksibilno novo zaporedje (kato) s širokim sporočilom in globoko simboliko. Predvideni napadi so se drug za drugim vrstili iz hrbtne strani. Zato je bila osredotočenost na signale iz okolja ključna, in uspešnost odziva odvisna od pravilno izvedenih prefinjenih obrambnih tehnik.

V sedmih dneh intenzivnega karateja pod savudrijskim soncem smo osvojili nekaj novih principov in do dobra izostrili čute. Preznojeni v umazanih kimonah in bolečih udov smo vztrajali v celovitosti odzivanja.

Vsak napor dolgotrajnega osredotočanja in odzivanja na okoliške dražljaje ter prijetno druženje s prijatelji v prostem času so letošnjo karate šolo ponovno naredili za izjemno doživetje. Zato vsi že komaj čakamo nadaljevanje!

Letos smo dobili pet novih mojstrov.

  • Mira Savić, Alja  Škrbin, Zala Potočnik, Martina Kušar in Enej Hočevar so opravil izpit za 1. dan.

Čestitke vsem!

Imeli smo se čudovito.

Ne zamudite 24. Poletne karate šole 2024. video

Pričetek jesenskega semestra treningov v ponedeljek 5. 9. 2022

Z veliko ‘fokusa’ smo zelo uspešno opravili in  zaključili 22. Poletno karate šolo v Savudriji. Počitnice so se končale in pričnemo s težko pričakovanimi rednimi treningi za vse člane.

Jesenski semester treningov začnemo po ustaljenem urniku:
– Grosuplje in Šmarje-Sap v ponedeljek 5. 9. 2022
– Ljubljana, Rakovnik v torek 4. 10. 2022

Za ostale lokacije čas začetka treningov sporočimo naknadno.

Za obiskovanje treningov za vse člane veljajo PCT pogoji, kot jih predpiše vlada.

Se vidimo.

22. Poletna karate šola Savudrija 2022

Naš sensei Shihan Esad Bogaljević, 7. DAN, nam je že predlani med jubilejno 20. Poletno karate šolo Savudrija 2020 ter lani med 21. Poletno karate šolo Savudrija 2021,  z uporabo prefinjeno odmerjenih ‘sredstev’, ‘metod’ in ‘količin’ predstavil principe in metodologijo ‘Velike reke’ (Kasho Dai). Po lani poudarjeni fleksibilnosti, se je življenjskim načelom in naukom našega senseia letos pridružila osredotočenost. Od prve minute uvodnega treninga smo začutili, da bo letos šlo ‘zares’. Novih tehnik, povezav ter kombinacij in principov tokrat ni bilo toliko, koliko je bil poudarek na vztrajanju v koncentraciji in na osredotočenosti iskanja in razumevanja rešitev izbranih napadov z uporabo zaporedij novih kat. Razmisleku o vprašanju ali napad prihaja z desno ali z levo roko ali nogo ni bilo namenjeno niti delček sekunde časa. Rešitev se je našla zgolj v osredotočenem umu in pripravljenem telesu. Vse ostalo je ostalo v prebliskih.

Sedem dni intenzivnega karateja pod savudrijskim soncem je bilo zaznamovanih z umskimi in mišičnimi ‘zatemnitvami’, ko se srce, intelekt in telo trudijo ostati osredotočeni ter najti pravočasno rešitev. Znoj, modrice in boleče mišice so nas samo še spodbujali, da smo v popolnoma umazanih kimonah iskali načine kako ostati ‘v fokusu’.

Vsak napor dolgotrajnega osredotočanja in iskanja rešitev v samoobrambnih situacijah ter prijetno druženje s prijatelji v prostem času so letošnjo karate šolo e enkrat znova naredili za izjemno doživetje. Zato vsi že komaj čakamo nadaljevanje!

Letos smo dobili enega novega mojstra.

  • Sašo Potočnik je opravil izpit za 1. dan.

Čestitke vsem!

Imeli smo se čudovito.
Savudrija 2022

Ne zamudite 23. Poletne karate šole 2023. video

Pričetek jesenskega semestra treningov v sredo 1. 9. 2021

Po uspešno opraviljeni in z veliko novega znanja zaključeni 21. Poletni karate šoli v Savudriji ter dodatnih treningih za vse zainteresirane člane kluba v avgustu, in ko so se počitnice končale, pričnemo s težko pričakovanimi rednimi treningi za vse člane.

Jesenski semester treningov  začnemo po ustaljenem urniku:
– Grosuplje in Šmarje-Sap v sredo 1. 9. 2021
– Ljubljana, Rakovnik v četrtek 2. 9. 2021

Za ostale lokacije čas začetka treningov sporočimo naknadno.

Za obiskovanje treningov za vse člane, starejše od 15 let, velja PCT pogoj.
Potrdila imejte vedno pri sebi za primer morebitnega vpogleda.

Se vidimo.

21. Poletna karate šola Savudrija 2021

Potem, ko nam je lani naš sensei Shihan Esad Bogaljević, 7. DAN, med jubilejno 20. Poletno karate šolo Savudrija 2020 z uporabo prefinjeno odmerjenih ‘sredstev’, ‘metod’ in ‘količin’ predstavil principe in metodologijo ‘Velike reke’ (Kasho Dai), smo letos fleksibilnost, življenjska načela in nauke našega senseia začutili že od prve minute uvodnega treninga. Novih tehnik, povezav in kombinacij, predvsem pa principov, ki so vse to vezali v celostno zaporednje novih kat, ki jih je bilo potrebno podrobno predelati in potrenirati, je bilo ogromno. Ritma, tempa in moči nismo popuščali do zadnje minute izpitnega treninga, ko so se nam izrazi ‘Omote’, ‘Ura’ in ‘Honto’ dodobra ‘zažrli’ globoko v um in mišice.

Sedem dni intenzivnega karateja pod savudrijskim soncem, zaznamovanih z umskimi in mišičnimi ‘zatemnitvami’, ko se srce, intelekt in telo trudijo ponoviti in ‘začutiti’ princip kot ga vidijo oči, ko ga sensej demonstrira. Znoj, modrice in boleče mišice so nas samo še spodbujali, da smo se v popolnoma umazanih kimonah z novostmi še bolj spoprijeli.

Vsaka usvojitev novega principa skritega v izbranih tehnikah in povezavah ter prijetno druženje s prijatelji v prostem času so letošnjo karate šolo naredili za izjemno doživetje. Zato vsi že komaj čakamo nadaljevanje!

Letos smo dobili pet novih mladih mojstrov in mojstric.

  • Maša Valentina Krašek, Hana Hočevar, Katarina Perman, Tomaž Boh in Tim Žalac so opravili izpit za 1. dan.

Čestitke vsem!

Imeli smo se čudovito. 

Ne zamudite 22. Poletne karate šole 2022. video

POZOR! Odpoved vseh treningov do preklica – jesen 2020

Obveščamo vas, da zaradi ukrepov za zajezitev COVID-19 spodnje omejitve veljajo do preklica !!


12. 10. 2020
Iz Zvese športnih organizacij Grosuplje smo prejeli naslednje obvestilo o zaustavitvi športne vadbe !!


Pozdravljeni,

v skladu z izredno slabo epidemiološko sliko glede okuženosti s korana virusom SARS-CoV-2 se je vodstvo Občine Grosuplje odločilo, da se v Občini Grosuplje začasno (do preklica) zaustavijo vse športne vadbe v programih ne-tekmovalnega športa.

Med te spadajo:

– športne interesne dejavnosti v osnovni šoli,

– športni programi otrok in mladine, ki niso del tekmovalnih sistemov nacionalnih panožnih športnih zvez,

– celoletni športni programi športne rekreacije,

– športno rekreativna tekmovanja odraslih in

– celoletni programi za starejše.

Vadba in tekmovanja se lahko nemoteno nadaljujejo le v programih tekmovalnega športa, torej le za registrirane športnike. V našem primeru to pomeni za vse športnike, ki sodelujejo v:

– programih od I. do V. stopnje tekmovalnega športa,

– programih kakovostnega športa,

– pripravljalnih športnih programih in

– obšolskih športnih programih za otroke in mladino (registrirani tekmovalci izvajalcev športnih programov, ki ne izpolnjujejo pogojev za vključitev v program tekmovalnega športa).

Hvala lepa za razumevanje in lep dan želim.

Franc Vidmar
Zveza športnih organizacij Grosuplje

Izvajanje e-treningov karateja. Vabljeni.

Dragi moji karateisti.
Dragi člani Shotokan karate kluba Grosuplje in Škofljica ter podenot.

Zaradi zaostritve ukrepov vlade za zajezitev širjenja COVID-19 smo iz Zveze športnih organizacij Grosuplje dne 12. 10. 2020 prejeli obvestilo o omejitvah in zaustavitvi izvajanja športne vadbe.

Kot smo se organizirali že v spomladanskem valu epidemije COVID-19, nam sodobni mediji na srečo omogočajo virtualno druženje.

Zato bomo ponovno začeli z izvajanjem rednih vodenih treningov preko orodij za spletne klepete.

Vse kar potrebujete je nekaj prostora v stanovanju ali zunaj, internetno povezavo ter računalnik, tablico ali telefon z zvočnikom, mikrofonom in kamero. Na ta način me vidite in slišite navodila, jaz pa lahko nadziram vaše delo in vas popravljam.

Vsi, ki ste zainteresirani, da se nam pridružite na vodenih e-treningih, prosim Bojanu Čekrliču pošljite svoj naslov e-pošte na katerega boste prejeli povezavo za prijavo v našo ‘spletno telovadnico’.

TERMINI e-TRENINGOV
– Nižji pasovi in začetniki: PON in SRE, 18:00 h – 18:45 h
– Višji pasovi in mojstri: PON in SRE, 18:45 h – 20:00 h

KAKO SE PRIDRUŽIŠ?
Kratka navodila za udeležence e-treningov >>
Vabljeni.

Vaš sensei Esad.