22. Poletna karate šola Savudrija 2022

Naš sensei Shihan Esad Bogaljević, 7. DAN, nam je že predlani med jubilejno 20. Poletno karate šolo Savudrija 2020 ter lani med 21. Poletno karate šolo Savudrija 2021,  z uporabo prefinjeno odmerjenih ‘sredstev’, ‘metod’ in ‘količin’ predstavil principe in metodologijo ‘Velike reke’ (Kasho Dai). Po lani poudarjeni fleksibilnosti, se je življenjskim načelom in naukom našega senseia letos pridružila osredotočenost. Od prve minute uvodnega treninga smo začutili, da bo letos šlo ‘zares’. Novih tehnik, povezav ter kombinacij in principov tokrat ni bilo toliko, koliko je bil poudarek na vztrajanju v koncentraciji in na osredotočenosti iskanja in razumevanja rešitev izbranih napadov z uporabo zaporedij novih kat. Razmisleku o vprašanju ali napad prihaja z desno ali z levo roko ali nogo ni bilo namenjeno niti delček sekunde časa. Rešitev se je našla zgolj v osredotočenem umu in pripravljenem telesu. Vse ostalo je ostalo v prebliskih.

Sedem dni intenzivnega karateja pod savudrijskim soncem je bilo zaznamovanih z umskimi in mišičnimi ‘zatemnitvami’, ko se srce, intelekt in telo trudijo ostati osredotočeni ter najti pravočasno rešitev. Znoj, modrice in boleče mišice so nas samo še spodbujali, da smo v popolnoma umazanih kimonah iskali načine kako ostati ‘v fokusu’.

Vsak napor dolgotrajnega osredotočanja in iskanja rešitev v samoobrambnih situacijah ter prijetno druženje s prijatelji v prostem času so letošnjo karate šolo e enkrat znova naredili za izjemno doživetje. Zato vsi že komaj čakamo nadaljevanje!

Letos smo dobili enega novega mojstra.

  • Sašo Potočnik je opravil izpit za 1. dan.

Čestitke vsem!

Imeli smo se čudovito.
Savudrija 2022

Ne zamudite 23. Poletne karate šole 2023. video