21. Poletna karate šola Savudrija 2021

Potem, ko nam je lani naš sensei Shihan Esad Bogaljević, 7. DAN, med jubilejno 20. Poletno karate šolo Savudrija 2020 z uporabo prefinjeno odmerjenih ‘sredstev’, ‘metod’ in ‘količin’ predstavil principe in metodologijo ‘Velike reke’ (Kasho Dai), smo letos fleksibilnost, življenjska načela in nauke našega senseia začutili že od prve minute uvodnega treninga. Novih tehnik, povezav in kombinacij, predvsem pa principov, ki so vse to vezali v celostno zaporednje novih kat, ki jih je bilo potrebno podrobno predelati in potrenirati, je bilo ogromno. Ritma, tempa in moči nismo popuščali do zadnje minute izpitnega treninga, ko so se nam izrazi ‘Omote’, ‘Ura’ in ‘Honto’ dodobra ‘zažrli’ globoko v um in mišice.

Sedem dni intenzivnega karateja pod savudrijskim soncem, zaznamovanih z umskimi in mišičnimi ‘zatemnitvami’, ko se srce, intelekt in telo trudijo ponoviti in ‘začutiti’ princip kot ga vidijo oči, ko ga sensej demonstrira. Znoj, modrice in boleče mišice so nas samo še spodbujali, da smo se v popolnoma umazanih kimonah z novostmi še bolj spoprijeli.

Vsaka usvojitev novega principa skritega v izbranih tehnikah in povezavah ter prijetno druženje s prijatelji v prostem času so letošnjo karate šolo naredili za izjemno doživetje. Zato vsi že komaj čakamo nadaljevanje!

Letos smo dobili pet novih mladih mojstrov in mojstric.

  • Maša Valentina Krašek, Hana Hočevar, Katarina Perman, Tomaž Boh in Tim Žalac so opravili izpit za 1. dan.

Čestitke vsem!

Imeli smo se čudovito. 

Ne zamudite 22. Poletne karate šole 2022. video