V PRIČAKOVANJU TRENINGOV

Dragi moji karateisti.

Pride čas ko smo veseli, razigrani, polni energije in brezskrbnosti. A pride kdaj pa kdaj tudi ča,s ko ni tako. Sedaj je čas resnosti in odgovornosti. Tako kot vi, sem tudi jaz v istem položaju. Vsi skupaj in vsak posameznik prevzame odgovornost za svoje početje. Ni lahko, ampak sedaj je čas, da pokažemo koliko smo zares karateisti. Učim vas odgovornosti, vztrajnosti, strpnosti, poguma, fleksibilnosti, KI-jev ter vseh drugih  lastnosti in vrednot, ki naj jih ima karateist. In to ne samo v telovadnici, ampak v vsakdanjem življenju, najbolj pa v težkih časih.

Mi karateisti (nasploh vsi športniki) smo polni  energije in delavnosti. Ko moramo počivati, ko smo sedaj prisiljeni biti omejeni v aktivnostih, smo v problemu. Ta problem, kot vse druge probleme, rešujmo pametno in premišljeno, naj nam problem postane izziv. Preusmerimo našo energijo in pozornost  tako, da bomo od tega imeli korist mi, naša družina in naša država v celoti. Najmanj, kar lahko naredimo je, da dosledno upoštevamo navodila, ki jih vsi poznate,  higiena, omejitev stikov in izpostavljanje nevarnosti okužbe s korona virusom sebe in drugih.

Izkoristimo čas, ki ga sedaj imamo ogromno, da:
– predelajmo še enkrat šolsko gradivo, ki smo ga vzeli do sedaj,
– predelajmo tekoče gradivo, po šolskih navodilih, in gradivo za v naprej,
– pripravimo se za morebitno popravljanje kakšnih slabših ocen.

Opravimo to sedaj, da nam učni program in delo za šolo ne bo omejevalo čas za treninge, ko se ponovno začnejo.

V pavzah učenja naredimo kakšno skleco, poskok, vajo, ki jih delamo na treningih. Ponovimo kate, kombinacije, borbene tehnike. Ohranimo gibčnost, moč, kondicijo in tako krajšajmo čas.

Ne lenarimo, en dan lenarjenja uniči en teden trdega treninga!

Ne zapravljajmo časa za gluposti na družbenih omrežjih! Bolje preberite kakšno dobro knjigo. Če že morate na internet, preberite kakšen tekst o karateju. S starši predebatirajte o stvareh, ki jih obravnavamo na treningih in jih povprašajte o stvareh, ki jih  ne razumete dobro. O teh vaših aktivnostih se bomo potem pogovarjali tudi na treningih.

Še enkrat poudarjam in vas prosim, da upoštevate VSA NAVODILA (tudi moja), ki vam jih narekuje situacija v kateri smo.

Prosim vas, da obvestite  tudi ostale svoje prijatelje karateiste o tem besedilu, da si tudi oni to preberejo. Hvala.

Ostanite mi zdravi, pozdravljam vas in vašo družino. Veselim se skorajšnjega snidenja.

Vaš sensei Esad.